Chilenske cherizi er i ferd med å debutere og vil møte utfordringer i forsyningskjeden denne sesongen

Det er ventet at chilenske cherizi vil begynne å bli listet i store mengder om omtrent to uker. Vanguard international, verdens ledende frukt- og grønnsaksleverandør, påpekte at Chiles kirsebærproduksjon vil øke med minst 10 % denne sesongen, men kirsebærtransport vil møte utfordringer i forsyningskjeden.
Ifølge Fanguo international vil den første sorten som eksporteres av Chile være kongelig daggry. Det første partiet med chilenske kirsebær fra Fanguo international vil ankomme Kina med fly i den 45. uken, og det første partiet med chilenske kirsebær til sjøs vil bli sendt med kirsebærekspress i den 46. eller 47. uken.
Så langt er værforholdene i Chiles kirsebærproduserende områder meget gode. Kirsebærhager passerte den høye forekomsten av frost i september, og fruktstørrelsen, tilstanden og kvaliteten var god. De to første ukene av oktober svingte været litt og temperaturen sank. Blomstringsperioden til sentmodnende varianter som Regina ble påvirket til en viss grad.
Fordi kirsebær er den første frukten som høstes i Chile, vil den ikke bli påvirket av mangelen på lokale vannressurser. I tillegg møter chilenske dyrkere fortsatt mangel på arbeidskraft og høye kostnader denne sesongen. Men så langt har de fleste dyrkere klart å fullføre frukthagedrift i tide.
Forsyningskjeden er den største utfordringen chilensk kirsebæreksport står overfor denne sesongen. Det rapporteres at de tilgjengelige beholderne er 20 % mindre enn den faktiske etterspørselen. Videre har rederiet ikke annonsert frakten for dette kvartalet, noe som gjør at importørene møter større utfordringer i budsjettering og planlegging. Den samme mangelen eksisterer for den kommende flytransporten. Avgangsforsinkelsen og overbelastning forårsaket av epidemien kan også føre til forsinkelse av luftforsendelsen.


Innleggstid: 25. oktober 2021