Eksportveksten av blåbær i Peru utgjorde nesten 30 % av den totale eksporten av landbruksprodukter

Ifølge blåbærrådgivning, blåbærindustrimediene, har eksporten av blåbær i Peru fortsatt å vokse de siste årene, og har drevet eksporten av landbruksprodukter i Peru. I oktober nådde Perus landbrukseksport 978 millioner amerikanske dollar, en økning på 10 % i forhold til samme periode i 2020.
Veksten i Perus landbrukseksport i dette kvartalet skyldtes hovedsakelig økningen i markedsetterspørselen og den gode tilbakemeldingen fra produkter i det internasjonale markedet. Statistikk viser at blant landbruksproduktene som eksporteres av Peru, står blåbær for 34 % og druer står for 12 %. Blant dem eksporterte Peru 56829 tonn blåbær i oktober, med en eksportmengde på 332 millioner amerikanske dollar, en økning på henholdsvis 14 % og 11 % i forhold til samme periode i fjor.
Hoveddestinasjonene for blåbæreksport fra Peru er USA og Nederland, som står for henholdsvis 56 % og 24 % av markedsandelen. I oktober sendte Peru 31605 tonn blåbær til det nordamerikanske markedet, med en eksportverdi på 187 millioner amerikanske dollar, en økning på henholdsvis 18 % og 15 % i forhold til samme periode i fjor. Transaksjonsprisen på peruanske blåbær i det nordamerikanske markedet var 5,92 USD/kg, en liten nedgang på 3 % sammenlignet med forrige kvartal. Hovedkjøperne på det nordamerikanske markedet er hortifrut og camposol fresh USA, som står for henholdsvis 23 % og 12 % av den totale importen.
I samme periode sendte Peru 13527 tonn blåbær til det nederlandske markedet, med en eksportmengde på 77 millioner dollar, en nedgang på 6 % og en økning på 1 % i forhold til samme periode i fjor. Prisen på peruanske blåbær i Nederland var $5,66/kg, en økning på 8 % i forhold til forrige kvartal. Hovedkjøperne i Nederland er camposol fresh og Driscolls europeiske selskaper, som står for henholdsvis 15 % og 6 % av den totale importen.


Innleggstid: 29. november 2021